Czy warto kupować owoce i warzywa bio?


Przede wszystkim powinniśmy sięgać po bio: jabłko, wiśnię, seler, truskawkę, brzoskwinię, szpinak, nektarynkę, winogrona, czerwoną paprykę, ziemniaka, jagodę amerykańską, sałatę, zielony jarmuż. Są to owoce i warzywa, które bardzo chętnie opryskiwane są pestycydami przez producentów i jednocześnie są bardzo podatne do kumulowania szkodliwych związków. Wymienione owoce i warzywa są mega zdrowe i nie rezygnujmy z jedzenia tych produktów, ale zastanówmy się, z jakiego źródła pochodzą. Dla równowagi jest grupa owoców i warzyw z natury odpornych na choroby i producenci nie muszą wylewać hektolitrów pestycydów, żeby były piękne. Należą do nich: cebula, kukurydza (bez GMO), ananasy, awokado, szparag, słodki zielony groszek, mango, melon, kiwi, kapusta, arbuz, bataty, grapefruity i grzyby. Życzę wszystkim świadomego smacznego.


Nieniejszy mail jest pułapką na osoby rozsyłające niechciane wiadomości. Prosimy o nie wysyłanie na niego żadnych wiadomości gdyż Państwa adres może zostać pernamentnie zablokowany. alexander@secretcats.pl. Jeśli jesteś właścicielem niniejszej strony możesz usunąć tę notkę jednak pamiętaj, że ta pułapka ogranicza niechciane maile wpadające na Twoje skrzynki pocztowe.

Ta witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

secretcats.pl - tworzenie stron internetowych